< Predchádzajúca novinka
24.07.2016 19:12

II. kolo Slovenského pohára a M-SR na kolieskových lyžiach

23-24.7.2016 sa v Osrblí konali majstrovstvá Slovenska v biatlone na kolieskových lyžiach pre hlavné kategórie mužov, žien juniorov a junioriek.


Reprezentácia tieto preteky nezaradila do svojho kalendára, a preto usporiadatelia umožnili kvôli nízkemu počtu pretekárov postaršenie starších dorastencov a dorasteniek do kategórie juniorov/junioriek. Keďže sme sa v jarnej časti prípravy zamerali hlavne na zvýšenie sily a vytrvalosti a na kolieskových lyžiach sme absolvovali minimum tréningov, z nášho klubu túto možnosť využila jedine Marcela Luptovská, ktorá obidva dni obsadila 3. miesto.

Vždy popoludní sa konali pre ostatné kategórie preteky II. kola slovenského pohára letného biatlonu v podobe, ktorá je u nás bežnejšia – krosový beh a streľba. Tu sa predstavili ďalší 4 zástupcovia klubu. Samuel Hubač nezmazal bežeckú stratu na strelnici a obsadil postupne 7. a 10. miesto. V kategórii starších dorastencov sa nepodarilo prelomiť ani v jeden deň dominanciu Mateja Balogu z Prešova a naši zástupcovia sa zoradili hneď za ním od druhého po štvrté miesto. Matej Lepeň skončil obidva dni druhý a Samuel Závalec si Róbertom Valentom umiestnenia vymenili. V sobotu skončil Závalec druhý a Valenta tretí, v nedeľu naopak druhý skončil Valenta a Závalec dobehol tretí.