< Predchádzajúca novinka
16.01.2017 14:55

II. kolo Viessmann pohára – 2 víťazstvá Michaely Hubačovej

Po dvojtýždennej pauze, keď na Slovensku zavládlo skutočné zimné počasie sa konalo v Osrblí II. kolo Viessmann pohára kategórii dorast a dospelí, ktoré bolo zároveň aj nominačnými pretekmi pre kadetov na MS a EYOWF.


Z nášho klubu bojoval o nomináciu na EYOWF v kategórii Dorastencov 17-18 ročných Samuel Hubač, ktorému po 7.mieste v sobotňajších rýchlostných pretekoch a 3. mieste v pretekoch s hromadným štartom unikla nominácia do trojčlenného výberu na zimné hry mládeže v Turecku o 1 bod. Napriek tomu naznačil, že po chorobe by sa mu forma mohla v najbližších dňoch vrátiť a pokúsi sa prebojovať na MS kadetov, ktoré sa budú konať v Osrblí. O účasť na MS bojovali aj ďalší dvaja zástupcovia nášho klubu v tejto kategórii - Matej Lepeň, ktorý obsadil v sobotu 2. a v nedeľu 5. miesto a Boris Iglár s umiestnením na 8., resp. 9 mieste. Zatiaľ čo Boris už stratil šancu sa dostať do štvorčlenného výberu na MS, v prípade Mateja Lepeň a Samuela Hubača je to ešte všetko otvorené. Nominácia bude známa po ďalších nominačných pretekoch v termíne 27-28.1.2017

V kategórii juniorov vybojoval v sobotu 2. miesto Samuel Závalec aj napriek obnovenému zraneniu chrbta, ktoré mu už v nedeľu nedovolilo nastúpiť na štart. V nedeľu ho zastúpil Róbert Valenta, ktorý skončil 2., čím vylepšil 4. miesto so soboty. Obidva dni dominoval Matej Baloga s Prešova.

V kategórii junioriek mala v sobotu tohtoročnú premiéru na pretekoch Marcela Luptovská, ktorá skončila na 2. mieste a v nedeľu už na štarte, už aj so svojou klubovou súperkou Katarínou Husárovou, obsadila 4. mieste, zatiaľ čo Katarína skončila na 5. mieste. Pri neúčasti najlepších junioriek obidva dni vyhrala Laura Chovanová.

Naša najmladšia zástupkyňa Michaela Hubačová dokázala dokonale využiť neúčasť 3 najlepších z kategórie, ktoré takisto bojovali v staršej kategórii o nomináciu na EYOWF a s prehľadom oba dni vyhrala. Jej výkon na strelnici, hlavne v nedeľňajších pretekoch bol najlepší z klubu a bude zaujímavé porovnať jej výkonnosť s najlepšími v kategórii v priamej konfrontácii na Majstrovstvách Slovenska.