< Predchádzajúca novinka
09.02.2017 18:15

Juniorské majstrovstvá Európy.

V dňoch 2.-5. februára sa uskutočnili vo Vysočina aréne v Novom meste na Morave majstrovstvá Európy v biatlone juniorov a junioriek.


Klub biatlonu Vyhne mal na nich hneď dvojnásobné zastúpenie. V kategórii juniorov štartoval Samuel Závalec a v servise sa o lyže celej výpravy staral Juraj Valenta. Nakoľko Samo už počas prípravy na prvom snehu, ale aj počas samotných súťaží tejto zimy bojuje s bolesťami chrbta a v priebehu prvého kola Viessmann pohára v polovici januára skoro nedobehol do cieľa rýchlostných pretekov a hrozil koniec tejto zimnej sezóny, nedali sa od neho očakávať najmä v bežeckej časti extra výsledky. To sa bohužiaľ aj v Čechách potvrdilo. Aj keď z trojice našich juniorov bol strelecky najlepší bežecky na špičku nestačil. V vytrvalostných pretekoch sa stal majstrom Európy pretekár Ruska Malinovský. Najlepší zo slovenského tria bol na päťdesiatom mieste Šimon Bartko. Samo po streľbe 1,0,1,1 skončil v konkurencii 119 pretekárov na sedemdesiatom prvom mieste. Aj v rýchlostných pretekoch bol najlepší Rus Poršnev. Najlepší slovenský výsledok majstrovstiev dosiahol Šimon Bartko, ktorý skončil na šestnástom mieste. Samo po streľbe 1,1 dobehol na osemdesiatom štvrtom mieste a do záverečnej stíhačky sa nekvalifikoval.

 

Najlepších juniorov a kadetov (už istú účasť majú Matej Lepeň a Samo Hubač v kadetoch a po víkende budeme vedieť,či sa k nim pridajú juniori Samo Závalec a Robo Valenta) čakajú v dňoch 22.- 28. februára v Osrblí ešte majstrovstvá sveta.