< Predchádzajúca novinka
23.02.2017 19:53

Vytrvalostné preteky juniorov

Dnes sa na opäť veľmi ťažkých tratiach predstavili na MS v Osrblí ďalší dvaja zástupcovia klubu - Samuel Závalec a Róbert Valenta.


Medzinárodne ostrieľanejší Samuel zvládol 3 zo štyroch strelieb bez jedinej chybičky a až 2 chyby na poslednej streľbe ho obrali o životnú streľbu. Žiaľ výbornú streľbu nepodporil behom, ktorý bol ovplyvnený dlhšie trvajúcimi zdravotnými problémami. Po vyriešených problémoch s chrbtom sa prejavilo prechladnutie, s ktorým zajtra absolvuje lekárske vyšetrenie a na základe toho sa rozhodne o jeho ďalších štartoch.

 

Medzinárodnú premiéru mal nováčik v reprezentácii – Róbert Valenta -  a zďaleka nesklamal.

Ukázal, že aj bez akejkoľvek zahraničnej prípravy sa dá odbehnúť slušný pretek. Strelecky sa prvú polovicu pretekov držal výborne, ale v ďalších dvoch streľbách urobil až 4 chyby a to ho odsunulo na celkové 69. miesto. Robo v sobotu zabojuje v šprinte o postup do stíhačky. Ak by zopakoval dnešný beh a streľbu z prvých dvoch položiek, s postupom by nemal mať problém.

 

Bližšie informácie:www.biatlon-info.sk/<wbr></wbr>spravodajstvo/svetovy-pohar/<wbr></wbr>388-juniorsky-vytrvak-<wbr></wbr>priniesol-velku-norsku-radost-<wbr></wbr>bartko-napriek-piatim-chybam-<wbr></wbr>25