< Predchádzajúca novinka
25.02.2017 12:38

Valentovi unikla stíhačka o 2 sekundy

Naši juniori sa dnes s veternou strelnicou popasovali veľmi dobre a urobili len jednu resp. dve chyby. Žiaľ ich beh nestačil na postup do stíhačky.


Róbert Valenta  po slušnej streľbe 2,0 do poslednej chvíle bojoval o 60. miesto, ale žiaľ tréningový výpadok z leta už nestihol v zime dobehnúť. Napriek tomu to bola pre neho pomerne úspešná premiéra na MS, keď ani v jednom preteku vyslovene nesklamal a podal  - na slovenské pomery  - veľmi slušný výkon. Teraz sa môže sústrediť na svoj posledný medzinárodný pretek – opäť premiéru – v štafetách.

 

Samuel Závalec opäť (tak ako sme u neho zvyknutí) podal výborný strelecký výkon – 0,1 – avšak jeho beh v kombinácii s pretrvávajúcimi zdravotnými problémami bol veľmi zlý. Pred pretekom mu diagnostikovali zápal nosových dutín a zrejme ešte dnes dostane antibiotiká, ktoré boli odkladané len kvôli tomuto preteku. Majstrovstvá sveta pre neho dnes zrejme skončili a v štafete ho nahradí kadet – Miroslav Pavlák.

 

Bližšie informácie: http://www.biatlon-info.sk/spravodajstvo/nizsie-preteky/390-najlepsi-slovensky-vysledok-na-msjak-dosiahol-v-sobotu-bartko-13-miestom-v-sprinte