< Predchádzajúca novinka
27.02.2017 19:34

Výborné 7. miesto v štafete kadetov aj vďaka dvom našim pretekárom!!!

V súťaži štafiet kadetov, ktoré sú trojčlenné, dnes dosiahlo Slovensko najlepší výsledok za posledných 15 rokov. Pritom 2 z troch úsekov bežali práve zástupcovia Klubu biatlonu z Vyhní - Samuel Hubač na druhom a Matej Lepeň na treťom úseku.


Po prvom úseku, ktorý rozbiehal Lukáš Ottinger – zverenec reprezentačného trénera Petra Kazára, patrila Slovensku 14. pozícia s celkového počtu 23 krajín.

Samuel Hubač hlavne vďaka výbornej streľbe a len jednému dobitiu odovzdával už na 11. mieste, pričom všetky štafety od 7. po 13. miesto bežali v jednej minúte, takže na treťom úseku sa dal očakávať tuhý boj o prvú desiatku.

Matej Lepeň sa posunul po ležke na 10. miesto, ale zozadu sa začali približovať hlavne pretekári Česka. Na poslednej položke však viacerí pretekári niekoľkokrát dobíjali a hoci sa Matej takisto nevyhol 2 dobitiam, tieto zvládol veľmi rýchlo a zo strelnice odchádzal na výbornom 7. mieste, ale len niekoľko metrov pred Čechom. Podarilo sa mu však celé záverečné kolo pred ním tesne udržať a uhájil výbornú 7. priečku až do cieľa.

 

Kadeti tak ukončili  - na naše pomery – veľmi úspešné MS. Zdá sa, že po rokoch konečne prichádza generácia chlapcov, kde nemáme len jednotlivcov a máme 4-5 vyrovnaných pretekárov, ktorí dokážu bežať štafetu s najlepšími na svete. Vyhne pritom hrajú veľmi významnú úlohu!!!

 

Zajtra sa beží posledný pretek MS – štafety juniorov – avšak štart je veľmi otázny. Samuel Závalec berie antibitiotiká a nahradiť ho mal kadet Miroslav Pavlák. Avšak včera na stíhačke sa pri páde zranil Matej Baloga, takže štart štafety  - kde už bežia 4 pretekári - je veľmi otázny.

 

Bližšie informácie: http://www.biatlon-info.sk/spravodajstvo/nizsie-preteky/393-nori-vitazmi-stafety-kadetov-ottinger-hubac-a-lepen-prekvapili-vybornym-7-miestom