< Predchádzajúca novinka
01.03.2017 15:42

Štafeta juniorov – opäť s dvomi pretekármi z Vyhní

28.2.2017 sa konal záverečný pretek Majstrovstiev sveta kadetov a juniorov v Osrblí. Slovensko v týchto pretekoch nemalo vysoké ambície, pretože v posledných rokoch sme ani neboli schopní štafetu zostaviť.


Tento rok sa zdalo, že konečne budú bežať 4 juniori, avšak choroby a zranenia urobili škrt cez rozpočet - za zraneného Balogu (po páde v stíhačke) musel zaskakovať kadet Miroslav Pavlák a náš Samuel Závalec musel bežať napriek tomu, že bral antibiotiká.

 Líder juniorského tímu Šimon Bartko mal za úlohu podržať štafetu na predných priečkach aspoň na prvom úseku, ale po 2 trestných kolách v streľbe stoji aj on odovzdával už na 12. mieste s veľkou stratou na čelo. Naši pretekári Róbert Valenta (na treťom úseku) a Samuel Závalec (na štvrtok úseku) už preberali na 15. mieste a ich úlohou už bolo aspoň udržať toto miesto. To sa im vďaka výbornej streľbe podarilo a Slovensko nakoniec túto pozíciu udržalo.

 

Bližšie informácie: http://www.biatlon-info.sk/spravodajstvo/nizsie-preteky/394-rusi-a-norky-vyhrali-zaverecne-stafety-msjak-slovaci-obsadili-15-a-16-miesto