< Predchádzajúca novinka
06.05.2017 08:46

Kráľa biatlonu vyhlásili vo Vyhniach.

Hotel Sitno hostil 5. mája účastníkov vyhlásenia už 23. ročníka ankety „Kráľ biatlonovej stopy“.


Pred samotným vrcholom večera prebehli  vyhlásenia celkových víťazov slovenského pohára v letnom biatlone 2016, ako aj v biatlone v sezóne 2016/2017. Z klubu biatlonu Vyhne si  ocenenie za víťazstvo v zimnom slovenskom pohári prevzala mladšia dorastenka Michaela Hubačová. V súťaži o najlepších strelcov, ktorú SZB vyhlasoval tretí krát si  tak za letný, ako aj zimný pohár ocenenie od partnera tejto súťaže spoločnosti Hamé prevzal Samuel Závalec. Pri príležitosti životných jubileí ocenil slovenský zväz biatlonu ľudí, ktorý pomáhajú rozvoju biatlonu na Slovensku. Z klubu biatlonu Vyhne si ocenenie strieborné kruhy SZB prevzal pri príležitosti významného životného jubilea Stanislav Čunderlík.

Najlepším mládežníkom sa za trináste miesto na majstrovstvách sveta stal junior Šimon Bartko z Dukly Banská Bystrica. Zväz  ďalej ocenil Martina Otčenáša, ktorý vybojoval dva tituly majstra sveta v letnom biatlone na kolieskových lyžiach ,ako aj Anastásiu Kuzminovú za ôsme miesto na majstrovstvách sveta v rakúskom Hochfilzene.

Celý program  už tradične moderoval dvorný moderátor Slovenského zväzu biatlonu Adam Lehotský z TV Markíza. Medzi jednotlivými anketami sa o kultúrne spestrenie postarali deti folklórneho súboru Pramienok zo základnej školy vo Vyhniach, ako aj  Sliackovci.

Druhý krát za sebou sa víťazkou hlavnej ankety „Kráľ biatlonovej stopy“ stala  rodáčka z Čierneho Balogu a členka Dukly Banská Bystrica  Paulína Fialková, ktorá v sezóne zaujala peknými výsledkami na majstrovstvách sveta ,ako aj piatym miestom v stíhacích pretekoch svetového pohára.