< Predchádzajúca novinka
17.09.2017 07:25

Sústredenie v Letohrade

Dorastenci KB Vyhne absolvujú v rámci prípravy na zimnú sezónu viacero sústredení, kde majú možnosť trénovať dvojfázovo zo zameraním na komplexný tréning. Každý rok nachádzame veľmi dobré podmienky v Letohrade,


v klube kde vyrástlo niekoľko majstrov sveta a kde majú vybudovanú nielen výbornú koliečkovú dráhu, ale aj kompletné zázemie v rátane posilňovni a rehabilitácie. Tohtoročné sústredenie v termíne 1-10.9. bolo špeciálne, pretože na jeho záver sme absolvovali aj M ČR na koliečkových lyžiach. V juniorskej kategórii sa predstavila nielen kompletná česká špička, ale aj reprezentácie Slovenska a Poľska. Celkovo bolo na štarte pretekov 200 pretekárov, pričom len juniorov bolo 30.

Naši zverenci nešli do pretekov s vysokými ambíciami. Samuel Závalec po 2 mesiacoch výpadku v tréningu a hlavne po operácii nosových dutín len začína s tréningom a absolvoval skúšobne len jeden pretek. Samuel Hubač síce absolvoval celú letnú prípravu, ale týždeň pred sústredením dobral antibiotiká a proces návratu do kondície potrvá aspoň 2-3 týždne a preto sa na pretekoch ešte prejavil nie celkom 100 %-ný zdravotný stav.  Najviac sa očakávalo od ďalších dvoch pretekárov – Mateja Lepeňa a Róberta Valentu. Matej vyslovene nesklamal a skončil na 7., resp. 10 mieste, predsa len za najrýchlejšími zaostáva v behu o 1-1,5 minúty. Róbert, ktorý radšej behá krosovú verziu letného biatlonu skončil podobne ako Samuel Hubač v oboch pretekoch okolo 20. miesta.

Nielen sústredenie, kde sme mali možnosť trénovať s českou juniorskou reprezentáciou, ale aj záverečné preteky ukázali, na čo sa ešte musíme do zimnej sezóny zamerať, aby sme sa k najlepším na svete ešte viac priblížili. V tejto vekovej kategórii sú už všetci najlepší viac- menej profesionáli, preto priblížiť sa k ním nebude určite ľahké, ale pokúsime sa urobiť maximum a skĺbiť tréning so školou, aby sa na najbližších MS v Estónsku na konci februára 2018, nielen predstavili minimálne 3 zástupcovia nášho klubu, ale aby aj obsadili umiestnenia do 30. miesta.