< Predchádzajúca novinka
17.09.2017 20:35

Róbert Valenta opäť víťazne, Matej Lepeň po výbornom výkone druhý

Vytrvalostnými pretekmi dnes pokračoval slovenský pohár v letnom biatlone. Hoci hrozil celý deň silný dážď, nakoniec sa počasie umúdrilo a celý pretek prebehol v bezvetrí pri ideálnom streleckom počasí.


Dnes nastúpil v junioroch aj momentálne najlepší pretekár v tejto kategórii Matej Baloga a tak sa očakával hlavne súboj s týmto pretekárom. Nakoniec sa to v plnej miere potvrdilo a až po poslednú položku nebolo medzi ním a naším Róbertom Valentom rozhodnuté, keď Róbert viedol pred poslednou položkou len o 15 sekúnd. Tú nakoniec zvládol Róbert čisto a keď vzápätí Matej Baloga v poslednej položke 2 minul, bolo jasné, že si Robo pripíše druhé víťazstvo za sebou. Cenné je nielen to, že zvíťazil, ale hlavne ako sa dokázal „vrátiť do preteku“ po prvej totálne pokazenej ležke a následnej úprave mieridiel.

Náš druhý junior – Samuel Závalec – sa dnes nielen trápil bežecky, ale nepridal k tomu ani obvykle dobrú streľbu, a preto dnes nezasiahol do súboja o prvé miesto a nakoniec mu patrilo miesto tretie.

 Ešte dramatickejší bol pretek starších dorastencov, kde predviedli Tomáš Sklenárik zo ŠK Železiarne Podbrezová a náš Matej Lepeň výborné streľby, na ktoré sme zvyknutí skôr z televízii pri sledovaní svetových pohárov.Obidvaja minuli z dvadsiatich terčov len po jednom a preto rozhodoval beh. Aj ten mali veľmi vyrovnaný a Matej opúšťal strelnicu so stratou len 5 sekúnd na Tomáša. V záverečnom okruhu túto stratu však zmazal a pred vbehom do cieľovej rovinky bolo jasné, že rozhodovať budú len sekundy. Matejovi sa však pri 180 stupnovej otočke do cieľa na mokrom teréne šmyklo a spadol a to nakoniec rozhodlo. Prehral súboj s Tomášom o 0,9 sekundy! Ale keďže letná sezóna je hlavne príprava na hlavnú – zimnú – sezónu, dôležitejšie je, že ich výkon dnes zniesol aj najprísnejšie kritériá.

Náš druhý dorastenec Samuel Hubač dnes bojoval len o tretie miesto, ktoré nakoniec s prehľadom získal.

 Michaela Hubačová dnes takisto veľmi dobre strieľala a z dvadsiatich terčov netrafila len 3. Ale keďže aj ostatné dievčatá využili dobré počasie a nestrieľali zle, k čomu pripojili aj podstatne lepší beh ako Michaela, naša najmladšia pretekárka obsadila nakoniec 4. miesto.

 

O týždeň vyvrcholí letná domáca sezóna Majstrovstvami Slovenska v Revúcej, kde sú na programe rovnaké preteky ako tento víkend.