< Predchádzajúca novinka
11.02.2018 17:07

Titul pre Samuela Závalca.

Vo vytrvalostných pretekoch 11. februára v Osrblí k Samovmu titulu pridali striebra súrodenci Hubačovci a bronz vybojoval Róbert Valenta.


V Osrblí vládli príjemné teploty a takmer bezvetrie na strelnici. Oproti sobote bol sneh na tratiach výrazne rýchlejší. V junioroch sa rovnako,ako v staršom doraste bojovalo okrem titul majstrov Slovenska aj o posledné body potrebné na nomináciu na majstrovstvá sveta ,ktoré sa uskutočnia na prelome februára a marca v Estónsku.V junioroch perfektne zvládol svoje štyri zastávky na strelnici náš Samuel Závalec,ktorý minul len jeden z dvadsiatych terčov a vybojoval titul majstra Slovenska. Róbertovi Valentovi ani Matejovi Lepeňovi sa na strelnici tak dobre nedarilo. Robo získal v domácom šampionáte tretie a Matej štvrté miesto. V starších dorastencoch zvíťazil Tomáš Sklenárik pred našim Samuelom Hubačom. Jeho sestra Michaela ho v mladších dorastenkách napodobnila rovnako ziskom striebra, keď zvíťazila Ema Kapustová z Revúcej. Katka Husárová v slovenskom pohári žien obsadila druhé miesto.

Popoludní absolvovali svoje prvé a zároveň posledné vytrvalostné preteky v sezóne žiacke kategórie. V stredných žiakoch zvíťazil Martin Maťko z ŠKP  Martin. Z našej štvorice sa opäť najlepšie darilo Andrejovi Durčákovi,ktorý dobehol na siedmom mieste. Radoslav Repiský obsadil dvanástu, Adam Halvoník pätnástu a Juraj Glezgo dvadsiatu prvú priečku.  Klára Lepeňová pekne zabojovala a vybojovala pre náš klub piatu priečku. Zvíťazila opäť domáca Nina Oravcová. Najmladší žiaci bežali tri kilometre a ani v tejto kategórii sa víťaz nemenil Zvíťazil Markus Sklenárik z Revúcej. Riško Repiský dobehol na dvanástom mieste.

Už o týždeň opäť v Osrblí čakajú žiakov najskôr rýchlostné preteky a v nedeľu potom nová disciplína,ktorá preverí obratnosť biatlonistov.