< Predchádzajúca novinka
26.02.2018 22:24

Začali sa Majstrovstvá sveta kadetov a juniorov

V úvodných pretekoch obsadil Samuel Hubač 36.priečku. Klub biatlonu Vyhne zastupuje v estónskom Otepää až 7 jeho zástupcov !!


Prezídium Slovenského zväzu biatlonu schválilo nomináciu na Majstrovstvá sveta juniorov a kadetov, ktoré prebiehajú práve v týchto dňoch 26.02. - 04.03.2018 v Otepää (EST)  v tomto zložení:

 

RD juniori
Matej BALOGA (Prešov), Róbert VALENTA (Vyhne), Samuel ZÁVALEC (Vyhne), Matej LEPEŇ (Vyhne)

RD kadeti
Tomáš SKLENÁRIK (Podbrezová), Samuel HUBAČ (Vyhne), Lukáš OTTINGER (Podbrezová)
Viktor SLEZÁK - necestujúci náhradník

RD juniorky
Veronika MACHYNIAKOVÁ (Valaská-Osrblie)
Laura CHOVANOVÁ - necestujúci náhradník

RD kadetky
Henrieta HORVÁTOVÁ (Brezno), Veronika HAIDELMEIEROVÁ (Brezno), Zuzana REMEŇOVÁ (Podbrezová), Mária Remeňová (Podbrezová).

 

Servis lyží zabezpečujú kompletne členovia nášho klubu: Roman Regúly, Juraj Valenta a Ondrej Kosztolányi ml.

 

Dnes sa konali prvé preteky – individuálne preteky kadetov a kadetiek. Z nášho klubu sme mali zástupcu v Samuelovi Hubačovi, ktorý nesklamal ani strelecky ani bežecky. S 39. bežeckým časom a streľbou 5 netrafených terčov obsadil 36. miesto z 92 klasifikovaných pretekárov.  Škoda druhej streľby v ľahu, kde minul až 2 terče, lebo mohol dosiahnuť výsledok z TOP 30, ale aj tak je to veľmi slušný začiatok pre nášho najmladšieho reprezentanta.

Ako sám povedal, trate v Otepää sú veľmi ťažké a posledné kolo na 12,5 km trati bolo pre neho náročné. V ňom aj najviac stratil, ale bojoval a absolvoval úspešnú premiéru na tomto šampionáte.

 

Skvelý výsledok dosiahol jeho reprezentačný kolega Tomáš Sklenárik, ktorý obsadil 5. miesto. Je to jedno z najlepších umiestnení kadeta v histórii slovenského biatlonu!!!!

 

Zajtra sú na programe preteky štafiet juniorov, kde máme až 3 zástupcov nášho klubu. Reprezentačný tréner Marek Matiaško sa rozhodol pre nasledovné zloženie:

SAMUEL ZÁVALEC

MATEJ BALOGA

RÓBERT VALENTA

MATEJ LEPEŇ

 

 

Držte našim chlapcom palce!!