< Predchádzajúca novinka
03.03.2018 18:06

Predposledný pretek domácej sezóny.

V sobotu 3. marca sa bežali v Osrblí rýchlostné preteky v rámci Slovenského pohára v biatlone. V nedeľu sezóna vyvrcholí majstrovstvami Slovenska v masových štartoch.


Klub biatlonu reprezentovali len dve malorážkarky,lebo štyria chalani sú v Otepää na majstrovstvách sveta a osem žiakov. Počasie vôbec nenasvedčovalo tomu,že už máme v kalendári marec. Výborný rýchly sneh ,príjemné teploty pod nulou a takmer bezvetrie sa postarali o pekné preteky. Katka Husárová ,ktorá absolvovala v kategórii žien svoj posledný štart v sezóne sa postavila na štart so sestrami Fialkovými,ktoré sa len pred nedávno vrátili zo ZOH. Zvíťazila staršia Paula pred Ivonou a našou Katkou, ktorá získala bronzovú medailu nakoľko pre túto kategóriu to boli majstrovstvá Slovenska. Mladšia dorastenka Michaela Hubačová v polovici preteku ovládla po čistej ležke poradie v tejto kategórii. Potom však urobila až tri chyby v stoji a nasledoval zosun mimo stupňov víťazov.

Najrýchlejším mladším žiakom bol opäť Markus Sklenárik z Revúcej. Samo Štefanka dobehol na piatom a Richard Repiský na dvanástom  mieste. Stredných chlapcov sa na štart postavilo až dvadsať sedem. V tejto kategórii je to počas celej zimy boj o piatu priečku nakoľko štyria pretekári sú od zvyšku  výrazne vpredu. Zvíťazil Matthias Schwarzbacher z Brezna.Pekne strieľajúci Michal Štefanka (0,1) skončil šiestom a Andrej Durčák (2,2)na siedmom mieste. Pätnásta priečka patrila Radoslavovi Repiskému (4,0), sedemnásta Adamovi Halvoníkovi (4,3) a dvadsiata Jurajovi Glezgovi (0,2). Klárka Lepeňová (3,1) v tej istej vekovej kategórii dievčat obsadila deviatu priečku,keď zvíťazila Nina Oravcová.