< Predchádzajúca novinka
08.09.2018 19:29

Slovenský pohár opäť vo Vyhniach.

Po dvoch rokoch sa v sobotu 8. septembra na našich tratiach a strelnici uskutočnili súťaže v rýchlostných pretekoch Slovenského pohára v letnom biatlone.


V príjemnom počasí, ktoré prerušil len krátky dážď v závere žiackych pretekov sa na štart postavilo vyše 200 pretekárov z 31 klubov zo Slovenska a Maďarska. Opäť  na štarte chýbali reprezentácie mužov a žien,ktoré dali prednosť príprave na zimu pred štartom na Slovenskom pohári. Je to škoda,ale už sa to stalo tradíciou a nevieme s tým nič urobiť. Klub biatlonu Vyhne na domácich tratiach reprezentovalo trinásť športovcov. Neštartoval len Samo Hubač,ktorý sa zranil pred týždňom na majstrovstvách Čiech na kolieskových lyžiach v Letohrade. Katka Husárová pri neúčasti RD Slovenska štartovala v kategórii žien sama. V junioroch zvíťazil Matej Lepeň pred Robom Valentom. Samo Závalec skončil na štvrtom mieste. Mladšia dorastenka Michaela Hubačová minula len jeden terč v leže a skončila druhá za Emou Kapustovou z Podbrezovej.

V kategórii stredných žiakov, kde sa na štart postavilo až tridsať pretekárov ovládli kompletné stupňe víťazov chlapci z Martina, keď najlepší bol Martin Maťko. Z našej pätice bol najlepší na piatom mieste Andrej Durčák. Juraj Glezgo dobehol na siedmom, Michal Štefanka na deviatom, Adam Havoník na devätnástom a Radoslav Repiský na dvadsiatom druhom mieste. Po jednej chybe na druhej ležke obsadila pekné štvrté miesto Klára Lepeňová. V kategórii stredných žiačok zvíťazila Lea Mišunová z Valaská-Osrblie.  Na záver nás druhým miestom po bezchybnej streľbe potešil Samko Štefanka. Richard Repiský obsadil dvanástu priečku. Najlepším mladším žiakom bol Martin Tripšanský z KBT Spiš.

Po pretekoc h žiakov, keď skončil dážd sme zorganizovali ešte preteky prípraviek. Detí do deväť rokov.Tu v jednotlivých kategóriách zvíťazili Barborka Repiská, Kristián Peťko, Alica Beraxová, Vilmos Nagy a Elka Počová.

V nedeľu prebehnú majstrovstvá Slovenska vo vytrvalostných pretekoch.