< Predchádzajúca novinka
12.01.2019 18:12

Slovenský pohár v biatlone.

Druhým kolom pre dospelé a dorastenecké kategórie a prvým kolom pre žiacke kategórie pokračoval Slovenský pohár v biatlone v sobotu 12. januára v národnom biatlonovom centre v Osrblí.


Na pretekárov čakalo výborné počasie a kvalitné trate. Doobeda sa na štart rýchlostných pretekov postavilo aj šesť našich žiakov. V kategórii stredných žiakov (12-13 r.) sme mali trojnásobné zastúpenie. Najviac sa darilo najmladšiemu Samuelovi Štefankovi ,ktorý po bezchybnej streľbe 0,0 obsadil výborné tretie miesto. Juraj Glezgo s požičanou puškou mal streľbu 1,3 dobehol na ôsmom a Adam Halvoník 2,3 na desiatom mieste. V tejto kategórii zvíťazil Sebastián Belicaj z Brezy. V kategórii starších žiakov bol najlepší Maxim Mejstský z Martina. Michal Štefanka 1,1 skončil na dvanástom a Radoslav Repiský 2,3 na devätnástom mieste. Andrej Durčák pre chorobu neštartoval. Domáca Kristína Makovínyová ovládla kategóriu starších žiačok. Klára Lepeňová 0,4 dobehla pätnásta.

Poobede sa na štart postavili traja naši malorážkari. Žiaľ pre nemoc nemohol na štart nastúpiť a tým pádom stratil šancu bojovať o majstrovstvá sveta Samuel Hubač.  Naopak junior Matej Lepeň 0,1 si ju víťazstvom prakticky zabezpečil. Náš druhý zástupca Róbert Valenta 3,4 si svoju šancu napriek výbornému behu odstrelil na strelnici. Skončil na treťom mieste. Najlepšou staršou dorastenkou bola Mária Remeňová z Podbrezovej. Výbornú tretiu priečku vybojovala Michaela Hubačová 1,0.