< Predchádzajúca novinka
14.06.2019 09:36

1.kolo DD Viessmann pohár DD v letnom biatlone

1.kolo Viesmann pohára dorastu a dospelých už tradične odštartovalo v NBC Osrblie. Osrblie privítalo 84 štartujúcich pretekárov vo všetkých kategóriach krásnym slnečným počasím a skoro bezvetrím, takže ideálne podmienky.


Keďže naša dorastenka a juniori majú tento rok o niečo dlhšie voľno po zimnej sezóne ako zvyčajne, treba sa venovať aj škole, maturite či skúškam na VŠ, ich štart bol skoro bez tréningovej prípravy.

Sobotné súťaže v rýchlostných pretekoch sme vynechali a vrhli sa do nedeľňajších pretekov s hromadným štartom.

Napriek dlhšej pauze nástrel ukazoval celkom optimistické vyhliadky na umiestnenie, strieľať nezabudli. Zostávala otázka ako im to bude strieľať v tepoch???

Michaela Hubačová štartovala v druhom rozbehu dorastenky17-19, z poslednej pozície.

Na prekvapenie začala veľmi ambiciózne a na strelnicu prišla 7. tam sa prejavil deficit tréningov a s dvoma minelami pokračovala na trať. V ďalších kolách sa vytrápila a s konečnou bilanciou 2,2,3,1 skončila na 13. priečke. Preteky vyhrala Ema Kapustová s bilanciou 0,0,0,2 a výborným behom, druhá skončila Janka Graňáková 0,1,1,2. Najlepšie bežecky pripravená pretekárka z tejto kategórie Barbora Horniaková sa opäť vytrápila na strelnici a so streľbou 2,1,3,1 skončila na 3. priečke, pričom na druhú pretekárku stratila len 15s.

Veríme že Michaela sa vrhne do tréningového procesu už naplno a bude postupovať v rebríčku len vyššie.

Róbert Valenta štartujúci v mužoch a Samuel Hubač štartujúci v junioroch mali rozbeh spoločne a dokonca aj trať rovnakú tak sa mohli aj klubovo porovnať. Róbert očakával ,že do preteku nenastúpi Matej Kazár a jeho vyhliadky by boli dosť ambiciózne, ale Matej sa objavil na konci nástrelu a Róbert sa vrátil do reality. Samuel to nemal až tak jasné a vedel že bude musieť bojovať. Bojovali obaja. Róbert začal podobne ako Miška prvá ležka za 2, ale v tejto položke to bolo na strelnici celkom vyrovnané a nikto sa vážnejšie netrhol. Na prekvapenie trénera aj samého Róbert pokračoval 1, 0, 0 a tretie miesto bolo celkom zaslúžené.

Samuel začal lepšie prvá ležka za 1, no na behu bolo jasne vidieť že leto musí chutiť inak.

S celkom vyrovnanou streľbou 1,1,2,1 skončil tiež na 3. priečke.

U chalanov platí to čo pri Miške vrhnúť sa do tréningov a pomaly hrýzť z biatlonového chlebíka stovky kilometrov.

Ďalšie kolo pre všetky kategórie čaká v závere júna v Revúcej.