< Predchádzajúca novinka
24.06.2019 20:27

Oslávili sme štyridsať rokov existencie klubu.

V sobotu 22. júna sme si na našej strelnici Roveň pripomenuli štyridsať rokov činnosti klubu biatlonu Vyhne.


Po dlhých úvahách súčasného vedenia  nášho klubu sme sa rozhodli zorganizovať stretnutie, ktoré sme pracovne nazvali „stretnutie pri spomienkach a dobrom guláši“. Hneď na začiatku nám bolo jasné, že pri hľadaní termínu sa nám nepodarí vymyslieť taký, ktorý bude vyhovovať každému, ktorého sme chceli pozvať. Nie pár jednotlivcov nám smutne oznámilo, že už v danom termíne niečo má a nemôže sa zúčastniť. Bolo nám jasné, že okrem tohto problému vznikne ešte aj taký, že pri takom  množstve členov klubu za tie roky si nespomenieme na každého, kto v klube viac ,či menej významne pôsobil. Takže aj takto dodatočne sa ospravedlňujem každému, na ktorého sme pozabudli, čo nám veľa účastníkov v sobotu pripomenulo vetou  „a prečo tu nie je ten, či tá“. Vedenie klubu riešilo aj rozsah pozvaných hostí. Nakoniec sme sa rozhodli pozvať len súčasného prezidenta SZB Tomáša Fuska a taktiež jedného z najdôležitejších tvorcov dejín Slovenského biatlonu a areálu v Osrblí Benjamína Leitnera. Na našu veľkú radosť obaja naše pozvanie prijali. S ostatnými zástupcami klubov zo Slovenska sa určite stretneme už túto jeseň počas majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone, ktoré u nás organizujeme v dňoch 14.-15. septembra.

Vždy, keď sa pripravuje takáto akcia a má byť vonku v prírode najväčším rizikom je počasie. Bohužiaľ aj teraz sa potvrdilo, že počasie sa nedá naplánovať a necelé dve hodiny pred akciou, keď sme pripravovali sedenie a naši turisti varili guláš zavítala do nášho areálu silná prietrž mračien a hrozilo, že tých cca 100 porcií gulášu budeme jesť ešte týždeň. Našťastie počasie sa postupne zlepšovalo a okolo štvrtej hodiny sa taktiež potvrdilo, že biatlonisti nie sú z cukru. Len pre ilustráciu narátal som 96 účastníkov, čo pri tom počasí bolo úctyhodné. Po pár slovách na úvod od predsedu klubu a taktiež prezidenta SZB, ktorý mimochodom náš klub za dlhoročný prínos pre slovenský biatlon ocenil krásnym pohárom začala voľná zábava pri dobrom jedle, ale najmä spomienkach. Veľkým hitom sa stali zo skenované historické fotografie našej činnosti, ktoré nám pomohla pripraviť naša členka Silvia Halvoníková. Mnoho účastníkov využilo aj možnosť zastrieľať si z malorážky, či vzduchovky. Chutný guláš nám od rána pripravovali členovia nášho spriazneného klubu turistov. Konkrétne Tomáš Gálik, Anna Gáliková, Marianna Juléniyová a už spomínaná Silvia Halvoníková. Nechýbali ani tradičné pagáče a moravské koláče pani Dariny Luptovskej, či chlebíky od Martiny Luptovskej. Potešili aj bagety, ktoré venovala Monika Chýliková, ako aj mnohé dobroty, ktoré ukuchtili šikovné účastníčky stretnutia.

Myslím, že stretnutie po rokoch sa vydarilo a každý účastník odchádzal domov s dobrým pocitom. Nezostáva nič iné len veriť, že klub biatlonu Vyhne bude aj naďalej patriť medzi najagilnejšie kluby na Slovensku a jeho členovia budú robiť radosť nielen sebe ,ale aj priaznivcom biatlonu z celého Slovenska.