< Predchádzajúca novinka
02.07.2019 21:47

II. kolo Viessmann pohár v Revúcej-žiaci

Tradičné dejisko slovenského pohára vždy preverí pretekárov nielen ťažkými traťami, zložitými podmienkami na strelnici ale aj počasím. V Revúcej buď prší alebo je horúco a keďže posledný júnový víkend bol horúci na celom Slovensku, aj tu nás privítalo opäť tropické počasie.


 

Preteky žiakov sa konali vždy popoludní, takže práve oni si „užili“ horúce počasie naplno.

 

V sobotu sa už tradične konali rýchlostné preteky a naši starší žiaci ukázali, že dokážeme súperiť už aj s doteraz „neporaziteľnými“ súpermi a obsadili pekné štvrté (Andrej Durčák) a piate (Michal Štefanka) miesto. Náš tretí pretekár, mladší v tejto kategórii, Juraj Glezgo skončil takisto na veľmi slušnom ôsmom mieste.

 

Až tak veľmi sa nedarilo ďalším dvom našim pretekárom – Klára Lepeňová najskôr v ľahu dobíjala vypadnutý náboj a keď k tomu pokazila streľbu v stoji, obsadila až 11. miesto.  Samuel Štefanka bol dokonca v pretekoch diskvalifikovaný pre nepovolené nosenie zbrane, na ktoré tentokrát doplatilo nezvyčajne veľa pretekárov. Viacero klubov síce považovalo tieto diskvalifikácia za prehnané, ale žiaľ rozhodcovská jury ich všetky akceptovala, takže sme len museli urobiť všetko preto, aby sa to v nedeľu neopakovalo.

 

Nedeľa patrila prvým vytrvalostným pretekom v tejto letnej sezóne a opäť sa presadili Michal Štefanka a Andrej Durčák. Michal mal druhú najlepšiu streľbu v kategórii a zo stupňa víťazov ho odsunul len slabší beh a nakoniec obsadil  - aj tak veľmi pekné – 4. miesto. Naopak Andrej Durčák síce netrafil o jeden terčík viac, ale vďaka jednému z najrýchlejších behov v kategóri sa dostal až na konečné 3. miesto. Juraj Glezgo síce začal pekne v ľahu ale pokazil stojku a obsadil 10. miesto, avšak opäť potvrdil, že jeho beh patrí k tým lepším v kategórii.

 

Klára Lepeňová sa chcela rehabilitovať za nevydarenú sobotu, ale či už to bolo prehnaným chcením alebo zlou polohou, opäť absolútne pokazila stojku a obsadila až 14. miesto, hoci pred stojkou sa pohybovala na slušnom 5-6. mieste.

 

Na Samuela Štefanku už v nedeľu neboli rozhodcovia takí prísni ako v sobotu. Absolvoval preteky bez problémov a veľmi slušnou streľbou sa dostal do prvej polovici výsledkovej listiny, keď obsadil 7. miesto.

 

V júli nás čaká menej intenzívny tréning s dovolenkami, aby sme v auguste už mohli naplno zaberať v príprave na septembrový vrchol sezóny – Majstrovstvá Slovenska na domácej pôde 14-15.9.2019