< Predchádzajúca novinka
20.08.2019 07:32

Letné sústredenie Letohrad.

Juniori KB Vyhne zavítali do Letohradského biatlonového areálu na letné sústredenie už po niekoľký krát. Letohrad opäť nesklamal. Areál dynamicky rastie a postupne rozširuje a dopĺňa nové možnosti pre kvalitný a rôznorodý tréning.


Okrem veľmi kvalitnej a udržiavanej kolieskovej dráhy a modernej z časti zastrešenej strelnice ponúka workoutové ihrisko, lezeckú stenu , slackline centrum, dve posilovňe, výbehové uličky a schody, crosové trate a krásne prostredie. Pokiaľ by sme použili kategorizáciu strediska podľa pravidiel IBU , od nás by Letohrad dostal minimálne B triedu tréningového strediska..) Juniori odtrénovali počas 6tich tréningových dní cca 1280 minút, odbehali na kolieskových lyžiach či crosse 140km, odskákali cez 700 skokov a v rámci posilovania nadvíhali stovky kíl rôznym spôsobom. Na prípravu, ktorú zameriavame predovšetkým na zimu, je to veľmi slušný objem v rôznych intenzitách. Pre tréning vytrvalosti sme opäť zavítali do polského pohraničia kde sme si vychutnali 25km kvalitnej asfaltovej cesty v úžasnej prírode orlického pohraničia. Vo chvíľach voľna sme relaxovali vo vlnách Orlickej priehrady či výletmi po zaujímavom okolí pardubického kraja. Prívetivosť a ochota domácich len podčiarkla celkový dojem a presvedčenie, že sa vyplatilo cestovať za kvalitným tréningom a úžasnými ľuďmi.

Spolu s juniormi absolvovali tento rok sústredenie aj naši žiaci. K našim piatim žiakom sa pridali 2 staršie žiačky z Revúcej, ktoré si takisto chceli vyskúšať tréning v tomto známom biatlonovom stredisku. Pri tréningu sme využili nielen všetky vyššie spomínané možnosti strediska, ale jedno popoludnie sme absolvovali aj 2-hodinový lezecký tréning v neďalekom lanovom centre Říčky, ktoré preverilo nielen silu ale aj rovnováhu a odvahu  výšok.

O 3 týždne nás už čaká vrchol letnej sezóny, takže veríme, že aj vďaka tomuto sústredeniu sa podarí získať na Majstrovstvách Slovenska na domácich tratiach vo Vyhniach nejakú medailu.