< Predchádzajúca novinka
07.11.2019 17:00

Konecné rebrícky Slovenského pohára v letnom biatlone.

Junior Samuel Hubač dosiahol tretím miestom v celkovom poradí Slovenského pohára v letnom biatlone najlepší výsledok z pretekárov klubu biatlonu Vyhne.


 

Športovo technická komisia Slovenského zväzu biatlonu zverejnila konečné rebríčky Slovenského pohára v letnom biatlone. Každému pretekárovi sa do konečného výsledku v jednotlivých vekových kategóriách započítavalo päť najlepších výsledkov. Okrem prvých kôl ,ktoré sa pre žiakov uskutočnili na novom mieste v Brezovici a pre zvyšné kategórie v Osrblí boli ostatné súťažné víkendy spoločné. Súťaže sa postupne konali v Revúcej, v Predajnej a majstrovstvá Slovenska vo Vyhniach. Na štart sa postavili zástupcovia 28 klubov z celého Slovenska. Žiakov bolo 132 (vlani 126) a malorážkarov 127 (vlani 97). Celkové víťazstvo klubov obhájil KB Valaská-Osrblie pred Predajnou a Čiernym Balogom. Nášmu klubu patrí desiata priečka. V seniorských kategóriách bol najlepší klub z Dukly Banská Bystrica. Nám patrila pätnásta priečka. V mládežníckych kategóriách boli najlepší zástupcovia Podbrezovej. Našim dorastencom patrila deviata priečka. V žiakoch zvíťazil KB Predajná. Našim žiakom patrila deviata priečka. Vyššie priečky sú v súčasnej situácii pre nás nedostupné. V žiakoch nás totiž reprezentovalo len päť (vlani 8), v mládežníckych kategóriách traja pretekári (vlani 5) a v senioroch rovnako, ako vlani len jeden zástupca. Vpredu sú  logicky najpočetnejšie kluby.

 

Ema Kapustová z Podbrezovej ovládla kategóriu starších dorasteniek. Michaela Hubačová skončila rovnako ako vlani v konkurencii dvadsať jeden  pretekárok na siedmej priečke. Aj v kategórii juniorov bol najlepší zástupca Podbrezovej Lukáš Ottinger. Samo Hubač obsadil tretie miesto. Matej Lepeň skončil na piatom mieste, keď mu do rebríčka chýbal jeden štart. V hlavnej mužskej kategórii bol najlepší Norbert Grone z Osrblia. Náš Róbert Valenta ,ktorému chýbal do rebríčka jeden pretek skončil na štvrtom mieste. S tým jedným chýbajúcim štartom by rebríček s prehľadom ovládol.                                                                                                                                      Staršia žiačka Klára Lepeňová  obsadila v konkurencii tridsiatky dievčat jedenástu priečku. Najlepšia bola Ella Demiánová z Osrblia. V najpočetnejšej kategórii starších chlapcov sa v sezóne na štart postavilo až tridsať jeden pretekárov. Najlepší bol Maxim Mejtský z Martina. Z našich bol najlepší na piatom mieste Andrej Durčák. Michal Štefanka obsadil siedmu a najmladší Juraj Glezgo ôsmu priečku. Najúspešnejším stredným žiakom sa stal Ján Adamov z Predajnej. Nášmu Samuelovi Štefankovi patrila v početnej konkurencii piata priečka.

 

Naši pretekári sú momentálne už v plnej príprave na zimnú sezónu, ktorá pre dospelé kategórie začína už na konci decembra a žiacke kategórie začínajú v polovici januára.