< Predchádzajúca novinka
25.01.2020 17:50

Konecne zacali sútaže Slovenského pohára.

Až 25. januára bola v Osrblí­ rýchlostnými pretekmi pre všetky vekové kategórie zahájená domáca sú?ažná sezóna 2020.


Veľmi zlá zima, keď dlhodobo chýba sneh spôsobila, že sa najskôr na konci decembra neuskutočnili súťaže pre dorastenecké a dospelé kategórie a následne bolo preložené aj ďalÅ¡ie kolo pre vÅ¡etky vekové kategórie ,lebo NBC v Osrblí  organizovaním IBU cupu zaskakovalo za poľských organizátorov z Dusznik Zdroj. Počas prvého súťažného dňa panovali v Osrblí ideálne snehové, ale aj poveternostné podmienky.  Klub biatlonu Vyhne v rýchlostných pretekoch zastupovalo päť žiakov a dvaja malorážkari. V stredných žiakoch  zvíťazil Markus Sklenárik pred naÅ¡im Samuelom Å tefankom, ktorý na prvej položke musel absolvovaÅ¥ dve trestné kolá. Druhú mal čistú. V starších žiakoch nič nové. Opäť túto kategóriu ovládli chlapci z Martina, keď najlepší z ich trojice bol Maxim Mejtský. Na naÅ¡ej trojici bolo vidieÅ¥, že im chýbajú najmä kilometre so streľbou nakoľko vo Vyhniach sa zatiaľ túto zimu behaÅ¥ na lyžiach a strieľaÅ¥ nedalo. Michal Å tefanka 1,4 skončil na siedmom, Andrej Durčák 2,2 na deviatom a najmladší z tejto trojice Juraj Glezgo 4,2 na pätnástom mieste. Nie celkom zdravá Klára Lepeňová 0,3 dobehla Å¡estnásta, keď najlepÅ¡iou starÅ¡ou žiačkou dnes bola domáca Ella Demiánová.

Poobede po  Å¾iakoch nás potom zastupovali dvaja naÅ¡i zástupcovia, ktorí to už robia pre radosÅ¥ bez nejakého extra Å¡peciálneho tréningu, ale keďže v ich kategóriách sú Å¡tyria najlepší na majstrovstvách sveta juniorov a kadetov  predsa sme len čakali popredné priečky. Obaja výborne strieľali a dostali sa aj na stupne pre víťazov. StarÅ¡ia dorastenka Michaela Hubačová 0,0 skončila na tretej priečke ,keď najlepÅ¡ia bola Viktória Vozárová z Å KP Banská Bystrica. Junior Matej Lepeň 0,1 vo svojej kategórii zvíťazil.

V nedeľu prvé kolo vyvrcholí rýchlostnými pretekmi žiakov s 5 sekundovými  Å¡tartami  a pretekmi  s hromadným Å¡tartom pre dorastenecké a dospelé kategórie.