< Predchádzajúca novinka
26.01.2020 18:45

Prvé miesto M.Lepena a druhé miesto S.Štefanku.

26. januára vyvrcholilo v Osrblí­ rýchlostnými pretekmi žiakov a pretekmi s hromadným štartom pre ostatné kategórie prvé kolo slovenského pohára v biatlone.


Celý deň vládlo v Osrblí opäť ideálne zimné biatlonové počasie. Žiaci síce opäť absolvovali trate rýchlostných pretekov rovnako, ako v sobotu, ale tentokrát boli Å¡tartovné intervaly len 5 sekúnd, takže celé kategórie boli na trati v rovnakom čase a preteky sa dosÅ¥ podobali pretekom s hromadným Å¡tartom. Aj druhý deň potvrdil ,že naÅ¡i žiaci zaostávajú za absolútnou Å¡pičkou na trati, ale aj strelecky to nebolo vôbec ideálne. V stredných žiakoch sa zopakovalo poradie zo soboty. Zvíťazil Markus Sklenárik z Revúcej pred naÅ¡im Samuelom Å tefankom, ktorý dnes bol na strelnici bezchybný, keď trafil vÅ¡etkých desaÅ¥ terčov. Chlapci z Martina opäť ovládli kategóriu starších žiakov a najlepší bol opäť Maxim Mejstský . Michal Å tefanka 1,1 zlepÅ¡il svoj strelecký výkon zo soboty, ale opäť bolo z toho siedme miesto. Andrej Durčák 4,2 pokazil na strelnici najmä ležku a dobehol na desiatom mieste. Svoj strelecký výkon, ale aj poradie trochu zlepÅ¡il Juraj Glezgo 2,2 a skončil na trinástom mieste. NajlepÅ¡ou starÅ¡ou žiačkou bola v nedeľu Veronika Michalechová zo Å KP B.Bystrica. Klára Lepeňová 0,2 opäť vyčistila ležku a po dvoch chybách v stoji jej bežecký výkon stačil len na osemnáste miesto.

Kategóriu juniorov opäť ovládol náš Matej Lepeň 1,1,2,1.Nebol na strelnici až taký úspeÅ¡ný ,ako v sobotu ,ale na víťazstvo to aj tak stačilo. Å tyri chyby na strelnici odsunuli v sobotu tretiu Michaelu Hubačovú 2,0,2,0 až na Å¡ieste miesto ,keď najlepÅ¡ou starÅ¡ou dorastenkou bola Barbara Skačanová z Brezna.

Sezóna pokračuje teraz rýchlym tempom a už o týždeň opäť v Osrblí prebehne druhé kolo slovenského Viessmann pohára.