< Predchádzajúca novinka
03.02.2020 07:58

II. kolo Viessmann pohára s tromi medailami pre Vyhne

Zatia? ?o prvé kolo sa konalo v typicky zimných podmienkach, už o týžde? neskôr po?asie pripomínalo skôr aprí­l ako za?iatok februára. Celý ví­kend preteky sprevádzalo slnko, dáž?, vysoké plusové teploty a v nede?u aj rozmo?ené trate.


Chrípkové obdobie preriedilo aj rady našich pretekárov a obidva dni absolvovali len 4 pretekári.

Samuela Štefanku prekonal počas prvého kola obidva dni len jeden pretekár – Markus Sklenárik z Revúcej. V sobotu tak bola tretia možnosť poraziť tohto momentálne najrýchlejšieho pretekára v tejto kategórii. Hoci Samuel stratu oproti minulému týždni znížil, opäť skončil v sobotu na výbornom druhom mieste.  V nedeľu ho pre biatlon netypickej disciplíne – pretekoch obratnosti – zradila streľba a skončil „až“ piaty.

Andrej Durčák behá už svoju poslednú sezónu v žiakoch, ale túto zimu sú jeho strelecké výsledky veľmi zlé a bez nich sa dobrý výsledok dosiahnuť nedá. Výsledkovo si zopakoval predchádzajúci týždeň - v sobotu obsadil 10. a v nedeľu 9. miesto.

Juraj Glezgo sa naopak v najstaršej žiackej kategórii stále len „rozkukáva“. Bežecky za najlepšími v tejto kategórii ešte zaostáva a keďže mu ani streľba nejde v poslednom čase najlepšie, čakal sa boj o prvú polovicu výsledkovej listiny. Napriek tomu v sobotu predviedol svoj najlepší bežecký výkon a skončil hneď za Andrejom na 10. miestom. Bohužiaľ v nedeľu správne nezareagoval na nárazový vietor a veľmi pekne mierené rany skončili „odfúknuté“ o 1 cm vpravo a preto namiesto bezchybnej položky z toho bolo 5 nezostrelených terčov a len 22. miesto.

Michal Štefanka bol jeden z našich „maródov“. Sobotu kvôli nachladnutiu vynechal a súťažil len v nedeľu, keďže trať pretekov obratnosti je pre všetky kategórie len 700 m s viacerými prekážkami a jednou streľbou. Hoci veľmi slušne strieľal, nestačilo to žiaľ na lepšie ako 8. miesto, takže vytúžené umiestnenie do 6. miesta sa pokúsi získať na M SR.

Posledná naša pretekárka v kategórii žiakov - Klára Lepeňová - žiaľ kvôli chorobe celé kolo vynechala.

V kategórii dorastu a dospelých sme na I. kole mali len dvoch zástupcov. V sobotu súťažili až traja - keďže sa vďaka pauze pretekov svetového pohára predstavil v kategórii mužov aj reprezentačný servisman Róbert Valenta. Napriek dlhej súťažnej odmlke skončil hneď za dvomi slovenskými a maďarskými reprezentantami na 5. mieste a hlavne na trati ukázal, že pre prácu si musí udržovať vysokú úroveň kondície.

Matej Lepeň v sobotu bojoval nielen so súpermi, ale aj začínajúcou chorobou. Veľmi slabý beh ale vylepšil veľmi slušnou streľbou a obsadil 2. miesto. V nedeľu už žiaľ kvôli chorobe nenastúpil.

Michaela Hubačová bola naša jediná pretekárka v kategórii dorastu, ktorá súťažila obidva dni. V sobotňajších rýchlostných pretekoch strieľalo veľmi veľa pretekárok vyrovnane a Michaele to stačilo len na 7. miesto. Všetko si však vynahradila v nedeľu, keď predviedla tri čisté položky a len na poslednej minula 2 terče. Bohužiaľ aj súperky strieľali veľmi dobre, ale predsa len to nakoniec stačilo na veľmi pekné 3. miesto.

Program slovenského pohára pokračuje o dva týždne Majstrovstvami Slovenska.