< Predchádzajúca novinka
27.08.2020 14:35

Skončila domáca zimná biatlonová sezóna

Počas víkendu 29.2.-1.3. sa konali posledné domáce biatlonové súťaže. Veľmi špecifická sezóna ovplyvnená nedostatkom snehu bola kratšia ako zvyčajne, ale nakoniec sa vďaka umelému snehu všetky preteky konali za dobrých podmienok.


V sobotu boli na programe rýchlostné preteky v rámci III. kola slovenského pohára a na štart sa postavilo 6 pretekárov nášho klubu.

Najpočetnejšie zastúpenie máme v kategórii 14-15 ročných chlapcov, kde naši traja zástupcovia predviedli svoje najlepšie bežecké výkony v sezóne a na záver sezóny sme mali zástupcu na stupni víťazov aj v tejto kategórii. Michal Štefanka vďaka najlepšej streľba a veľmi slušnému behu obsadil 3. miesto. Andrej Durčák zaostal za Michalom len o 27 sekúnd, ale stačilo to na 7. miesto. Náš najmladší zástupca v tejto kategórii Juraj Glezgo dobehol na 15. mieste.

Celú sezónu sa s chorobou trápi Klára Lepeňová, ale aby splnila potrebnú účasť na hodnotenie sezóny a mala platné 3 výsledky v sezóne, hoci vo veľmi obmedzenom režime, aj ona absolvovala aspoň sobotňajší štart, keď išlo hlavne o klasifikovanie ako o výsledok a nakoniec, hoci nemohla ísť zďaleka na plný výkon skončila na 14. mieste z 24 klasifikovaných.

V doraste nás reprezentovali tradične Matej Lepeň a Michaela Hubačová. Matej v konkurencii reprezentantov nemal šancu na lepší ako konečné 5. miesto. Naopak Michaela Hubačová podala asi svoj najlepší výkon v sezóne, ani raz neminula na strelnici a pri kompletnej konkurencii obsadila 3. miesto.

V nedeľu už čakal na pretekárov posledné preteky Majstrovstiev Slovenska – preteky s hromadným štartom.

Po svojej sobotňajšej absencii už na štart nastúpil aj Samuel Štefanka a v priamom súboji so suverénom svojej kategórie – Markusom Sklenárikom  - opäť potvrdil, že je druhým najlepším žiakom v tejto kategórii a skončil 2.

Andrej Durčák, Michal Štefanka a Juraj Glezgo tentokrát medailu nezískali, ale hlavne Andrej predviedol, že v behu sa od začiatku sezóny výrazne zlepšil. Nakoniec obsadil Michal s Andrejom 5. a 6. miesto a Juraj 16. miesto.

Junior Matej Lepeň opäť podľa očakávania nestačil na reprezentantov a skončil 6. Michaela Hubačová už nepredviedla čistú streľbu, ale aj tak strieľala veľmi dobre a nakoniec v záverečnom finiši bojovala so svojou najlepšou kamarátkou Jankou Graňákovou o 6. miesto. Záverečný finiš ale kamarátke nedarovala a o 0,4 sekundy ju odsunula na 7. miesto.

Tento rok sme žiaľ nemali možnosť ani jeden deň trénovať na domácich tratiach. Hoci sme areál na jeseň na zimnú sezónu vzorne pripravili, s pomocou OcÚ Vyhne upravili aj výbeh na strelnicu a nechali zrenovovať skúter na úpravu tratí, tentokrát zostal náš „správca tratí“ Peter Luptovský bez práce. Kvôli neustálemu dochádzaniu za tréningami na Skalku a do Osrblia sme na klubovom aute najazdili počas zimnej sezóny až 7.000 km. Stálo to veľa síl, ale všetci pretekári sa počas sezóny postupne zlepšovali a hoci sme túto zimnu žiadny majstrovský titul nezískali, treba vyzdvihnúť hlavne výkon Samuela Štefanku, ktorý získal 3 druhé miesta.