< Predchádzajúca novinka
29.09.2020 20:58

,,Revúca opäť nesklamala“...alebo... Od hnusného lejaku k majstrovskému titulu.

Posunutý termín pretekov , korona manévre a predpoveď lejakov na posledný septembrový víkend nesľubovali nič dobré.


Niekto tam hore nás má rád. Vypršalo sa v piatok a v noci do soboty. Ráno ešte dospelý a dorast nastreľovali v lejaku, ale po znelke hymny IBU aj počasie pochopilo, že je čas pretekať a plávanie nie je zrovna tá disciplína ktorej fandíme.

V poobedných hodinách už areál v Revúcej pôsobil prívetivo a žiaci nastreľovali v príjemnom počasí. Nástrel len potvrdzoval skúsenosť z tréningov, strieľať vieme, bojovať treba na tratiach.

V žiakoch B vybehli na trať Samuel Apfel a Richard Repiský. Samo so streľbou 2,1 obsadil 15. miesto a Richard s 2,3 16. miesto. Ešte stále majú deficit v behu.

V žiakoch C Juraj Glezgo nestrelil svoje tréningové maximum a musel sa uspokojiť len s 8. miestom.

Žiačka A Eliška Benedeková stále nevedela prelomiť svoju streleckú laťku a aj keď s výborným behom skončila na malom pódiu s 5. miestom.

Žiačka B Karolína Benčová opäť raz spojila výbornú streľbu so slušným behom a vybojovala prvú medailu pre klub výborné 3. miesto na majstrovstvách Slovenska.

Nedeľa dávala poslednú šancu na zisk medailí. Už v nástrele sa črtala šanca. Vytrvalostné preteky kde namiesto trestných kôl sa dostáva časová prirážka za netrafené terče dáva šancu dobrým strelcom.

Do pretekov vybiehala z našich prvá Eliška pri jej výbornom behu jej stačilo zostreliť dva terče a mala by medailu, v tichosti sme dúfali. Eliška prekvapila všetkých a najmä seba. Zostrelila tri terče a s bilanciou za 2 letela do cieľa. Keďže len jediná súperka zostrelila viac terčov, ale slabšie bežala , Eliška v cieli vybojovala 1. miesto a titul majsterky Slovenska.

V poradí druhý z nášho klubu vybiehal na trať Juraj po prvej 0 v ležke sme čakali opäť zaujímavý zápis do výsledkovej listiny, no stojky ako keby sa zľakol.. vypálil rýchlo, ale všetko mimo a s výsledkom 0,5 končil na 9. mieste. Naozaj veľká škoda.

Samuel s Richardom bojovali ale nestačilo to ani v nedeľu aspoň na malé pódium. Richard si urobil osobák a s 2,2 skončil na 9. mieste a Samo s 3,2 na 14. mieste.

Posledná štartujúca bola Karolína dúfali sme v streľbu zo soboty a bojovala by opäť o bedňu, no dnes ani Karolína nemala svoj deň a so streľbou 3,1 končila na 13. mieste.

Myslím , že môžeme byť spokojný , žiaci ktorí pred piatimi mesiacmi držali prvý krát vzduchovku a začali vážnejšie trénovať, klubu priniesli jeden titul a jeden bronz z majstrovstiev Slovenska.

Dorastenci chceli na záver sezóny napodobniť žiacku časť a takisto získať svoju prvú medailu v malorážke.

Napriek tomu, že obaja naši dorastenci -  Klára Lepeňová a Andrej Durčák – podali svoje najlepšie bežecké výkony v sezóne, streľba ich zradila a opäť na medailu nedosiahli.

Klára Lepeňová obsadila v sobotu svoje „obľúbené“ 7. miesto. V nedeľu ju zradila jej tradične veľmi dobrá streľba v ľahu, ale aj tak obsadila pekné 5. miesto.

Andrej obsadil obidva dni 5. miesto. V nedeľu úplne pokazil obidve svoje stojky a stačilo trafiť o jeden terč viac a od bronzovej medaily by ho zrejme delili len desatiny sekundy. Na „keby“ sa však nehrá, takže obaja budú mať aspoň väčšiu motiváciu získať prvú medailu v zime, hoci zrejme v zime to bude ešte ťažšie.

Po krátkom voľne sa začne príprava na zimu už dúfajme aj s Michalom a Samom Štefankovcami, ktorí kvôli obavám z koronavírusu obidva posledné víkendy vynechali.Okrem prípravy pretekárov nás čaká aj veľká brigáda na Rovni,aby bol aj areál pripravený na zimu.