< Predchádzajúca novinka
11.05.2011 11:58

Vyhodnotenie ankety „Ako ďalej VC Vyhní?“

Niekoľko mesiacov uverejnenú anketu, ktorá mala za cieľ vypočuť si názory na VC Vyhní, ktorú u nás organizujeme sme začiatkom mája vyhodnotili.


Chceli sme poznať názor Vás účastníkov týchto už pomerne tradičných verejných pretekov, či máte záujem, aby sme takéto podujatie vôbec organizovali  a tiež sme chceli podnety, čo by bolo vhodné zmeniť, aby VC Vyhní bola pre Vás v období letnej prípravy zaujímavá. Viedli nás k tomu aj rôzne „krčmové“ reči, že to by bolo treba tak a to je zle, lebo....

Do ankety sa nakoniec zapojilo päťdesiat jeden respondentov, ktorý sa k nej postavili väčšinou zodpovedne. Bolo aj pár recesistov, ale s tým sme už vopred akosi rátali. Na trinásť našich otázok sme dostali nasledovné odpovede.

Na prvé tri otázky, ktoré riešili či máme vôbec organizovať tieto preteky, či je vhodný termín a časový program odpovedalo až deväťdesiat šesť percent kladne. Čo sa týka termínu bola len jedna požiadavka na termín pred začiatkom letných prázdnin. Okolo deväťdesiat percent anketných odpovedí odsúhlasilo preteky s hromadným štartom a dvojčlenné štafety. Osemdesiat percent ľudí schválilo dva preteky počas jedného dňa. Štyria by chceli len preteky s hromadným štartom a piati len štafety.

Najväčšie pripomienky boli k vekovým kategóriám, ktoré máme v našom preteku dosť zredukované oproti bežným kategóriám. Sedemdesiattri  percent je spokojných a dvadsať sedem percent ľudí by počet kategórií rozšírilo. My organizátori sme počet kategórií upravili jednak z dôvodu malých počtov pretekárov v jednotlivých kategóriách, ďalej z dôvodu možnosti vytvorenia väčšieho počtu štafiet, ako aj z dôvodu zabezpečenia zaujímavejších cien pre najlepších pretekárov. Do budúcna  sa zaoberáme myšlienkou, či nezaradiť v pretekoch s hromadným štartom aspoň jednu veteránsku kategóriu. Viac ako osemdesiat percent respondentov kvituje zaradenie súťaži prípraviek do programu VC.

Na otázku, čo Vám na VC vadí nám väčšinou vytýkate naše WC. O tomto probléme už dlhodobejšie vieme a našou snahou bude vylepšiť jestvujúce suché WC. Zmeniť by ste už okrem už spomínaných vecí chceli niekedy horšie počasie, ale to nie je bohužiaľ v našich silách. Na otázku, čo Vám na VC chýba nás najviac zaujalo, že nie málo ľudí by privítalo väčšiu účasť našich reprezentačných družstiev. Aj nás tento problém trápi a nevieme s ním pohnúť. Účasť je dobrovoľná a je na jednotlivých pretekároch a reprezentačných tréneroch, či takéto súťaže zaradia do svojich termínových plánov. My a naši reklamný partneri by sme to len uvítali. Posledná otázka riešila, či Vám chutí guláš nakoľko sú to gulášové preteky. Aj odpovede na túto otázku nás potešili.

Keď to všetko zhrnieme, tak si myslíme, že naša VC má vo Vašich plánoch svoje miesto a Vy stojíte o to, aby sme ju aj naďalej organizovali. My sa budeme snažiť Vaše zaujímavé podnety postupne, ak to bude možné zavádzať do praxe. Záverom sa Vám chceme poďakovať za Váš záujem a tešíme sa na Vás u nás na jeseň tohto roku.