< Predchádzajúca novinka
12.06.2011 20:47

Začali súťaže v letnom biatlone.

Organizátori z klubu biatlonu Revúca zorganizovali vo svojom areáli v dňoch 11.-12. júna prvé kolo slovenského Viessmann pohára v letnom biatlone.


V sobotu sa v príjemnom počasí s občasným slabým dažďom uskutočnili vytrvalostné preteky a v nedeľu v teplom až dusnom slnečnom počasí rýchlostné preteky. Klub biatlonu Vyhne reprezentovalo trinásť pretekárov. Premiérovo za náš klub štartovala v kategórii žien B mama našej už viac ročnej pretekárky Carolíny Krnáčovej Soňa. V oboch svojich štartoch nenašla premožiteľku a dva krát sa postavila na najvyšší stupienok pre víťazov. V stredných mužoch štartujúci Peter Luptovský po sobotnom treťom mieste v nedeľných rýchlostných pretekoch zvíťazil.  Z dvojice našich starších dorastencov sa prvý deň viac darilo Renému Beveláquovi, ktorý dobehol na ôsmom mieste. Juraj Valenta pokazil streľbu, čo mu stačilo len na desiate miesto. Na druhý deň podali lepšie najmä strelecké výkony. Juraj dobehol na šiestom a René na siedmom mieste. Mladšia dorastenka Denisa Čunderlíková skončila v sobotu na druhom a v nedeľu na štvrtom mieste. Nie celkom fit štartujúca Martina Luptovská  dobehla na štvrtom a treťom mieste. Mladší dorastenec Ondrej Kosztolányi v sobotu vybojoval striebornú a v nedeľu zlatú medailu.

V kategórii žiakov ani jeden náš pretekár nevystúpil na stupne víťazov. Mladšiemu žiakovi Dominikovi Halvoníkovi sa v sobotu vôbec nedarilo na strelnici. Jeho výkon stačil na siedme miesto. Po zlepšenom streleckom výkone v nedeľu  dobehol na štvrtom mieste. Stredná žiačka Caroline Krnáčová celý týždeň z dôvodu choroby netrénovala, ale v sobotu len svojou chybou na trati prišla o istú medailu. Nakoniec jej tak v sobotu, ako aj v nedeľu patrila šiesta priečka. V tej istej kategórii chlapcov Matej Lepeň totálne zlyhal na strelnici. V sobotu mu jeho výkon stačil na jedenáste a v nedeľu na desiate miesto. Zdravotne indisponovaná Marcela Luptovská obsadila vo vytrvalostných pretekoch starších žiačok siedme a v rýchlostných pretekoch desiate miesto. Katka Husárová dobehla na desiatom a trinástom mieste. Samovi Závalcovi v kategórii starších žiakov patrila počas oboch dní šiesta priečka. Róbert Valenta skončil na desiatom a jedenástom mieste.

Súťaže Viessmann pohára pokračujú o dva týždne druhým kolom v Predajnej.