< Predchádzajúca novinka
23.06.2011 19:14

Dvanásť mládežníckych talentov na Králikoch

Naše pretekárky Martina Luptovská a Denisa Čunderlíková, ako aj Ondrej Kosztolányi sa v dňoch 19.-24. júna stali účastníkmi projektu agentúry Sport Managment Company


 zameraného na zvýšenie povedomia o štátnej športovej reprezentácii a efektívnu podporu mladých talentovaných športovcov. Projekt Team Slovakia pokračoval tento týždeň sústredením biatlonistov. Dvanásť talentovaných biatlonistov malo celý  týždeň svoj veľký vzor Nasťu Kuzminovú iba pre seba. Zlatá olympionička, ako ambasádorka tohto projektu  s nimi, strieľala, behala, cvičila a radila im. Sedem chlapcov a päť dievčat celý týždeň tvrdo makalo v športovom areáli na Králikoch. Bývali na chate, ktorú im poskytla VŠC Dukla Banská Bystrica a pomohol aj Slovenský zväz biatlonu.

Trénovali pod vedením skúsených odborníkov Petra Zelinku, Mareka Matiaška a Daniela Kuzmina. Okrem športových tréningov absolvovali aj regeneráciu a metodické prednášky na rôzne témy.

Tento kemp bol už druhým v poradí. Pred dvoma týždňami absolvovali rovnaké sústredenie mladí atléti. V rámci projektu Team Slovakia pripravuje ešte Sport Managment Company stretnutia tenistov a kanoistov na divokej vode.