< Predchádzajúca novinka
17.07.2011 19:16

IBU cup a Viessmann pohár v letnom biatlone

V Osrblí sa v dňoch 16.-17. júla konalo za účasti pretekárov z ôsmych krajín II. kolo IBU cupu v letnom biatlone pre kategórie mužov, žien, juniorov a junioriek.


Ostatné kategórie dorastu a starších vekových kategórií súťažili v rámci III. kola Viessmann pohára. Klub biatlonu Vyhne reprezentoval v IBU cupe, čo bol vlastne v minulosti európsky pohár v kategórii juniorov vekom ešte dorastenec Juraj Valenta. Bojoval nie len o čo  najlepšie umiestnenie v rýchlostných a stíhacích pretekoch, ale aj o právo štartu na majstrovstvách Európy, ktoré sa na budúci týždeň uskutočnia v talianskom stredisku Martell-Val Martello. V rýchlostných pretekoch vybojoval šestnáste miesto a v stíhacích pretekoch sa posunul na výsledné štrnáste miesto, keď oba preteky ovládol Tomáš Hasilla pred exotickým reprezentantom Kene Enockom Lagatom. V mužskej kategórii v sobotu zvíťazil Uzbek Anuzar Yunusov a v nedeľu slovenský reprezentant Peter Ridzoň. V sobotu absolvovala víťazné rýchlostné preteky aj Anastasiya Kuzmina. V nedeľu už dala prednosť príprave na blížiacu sa zimnú sezónu.

V rámci Viessmann pohára sa v sobotu súťažilo v rýchlostných pretekoch a v nedeľu v pretekoch  s hromadným štartom. René Beveláqua obsadil v oboch pretekoch šieste miesto, keď ho v nedeľu o bronzové miesto pripravilo jedno zabudnuté neodbehnuté trestné kolo. V kategórii stredných mužov Peter Luptovský obsadil v sobotu tretie miesto a v nedeľu zvíťazil. V tej istej kategórii štartujúci Ľubomír Lepeň vybojoval  v oboch štartoch druhé miesto. Len v nedeľu štartujúca mladšia dorastenka Martina Luptovská dobehla na piatom mieste. Soňa Krnáčová vo svojej kategórii dobehla v sobotu na treťom a v nedeľu na druhom mieste. Mladšiemu dorastencovi Ondrejovi Kosztolányimu sa viac darilo v nedeľu , keď zvíťazil. V sobotu skončil tretí.

Viessmann pohár pokračuje ďalším kolom koncom augusta na tratiach vo Vyhniach.